Tankar

Värna dina marsipanrosor

Varför startar någon en blogg 2021? För att man har hybris? För att man är en boomer? Det kanske inte är det mest logiska, men här kommer jag och stirrar den så kallade bloggdöden i vitögat. Sanningen är att jag läser fler bloggar än någonsin. Varför skulle man inte? Det finns så många välskrivna, nischade, roliga och drabbande bloggar som ger något där sociala medier inte riktigt räcker till. Platser på internet som blir magasin, fast läsarna är en del av redaktionen. Så det kan ju knappast skada att lansera en till, eller hur?

Jag heter Sophia, jobbar i musikbranschen och har hela livet varit en skrivande person. Det har bara inte en lika självklart plats i vardagen när man också ”ska” göra karriär, yoga, hitta på nya vegetariska middagar, underhålla sociala kontakter, se de senaste serierna och vara en närvarande dotter, vän, sambo och kollega. Allt på listan är saker jag gillar, men i perioder har jag helt tappat tiden att sätta mig ner och skriva. Som ju någonstans är marsipanrosen i mitt liv. Jag dör inte utan den, men känner mig heller aldrig så levande som när den är närvarande.

Därför startar jag nu denna plats. För att dela tankar och tips som framför allt kommer kretsa kring min holy trinity:

Skrivande

Jag håller just nu att färdigställa manuset till min första roman (så måste man ju få säga! Manifestera flera!). Det är otroligt spännande och kanske det jag är stoltast över hittills i livet, att jag skrivit en hel historia från början till slut. Efter några feedbackvändor med min skrivgrupp och andra otroliga vänner så finputsar jag det sista, för att alldeles strax skicka in till förlag. Det blir nog en resa i sig, som ni gärna får följa med på.

Kultur

Om skrivandet är att andas ut, så är musik, film, podcasts, böcker, serier och teater att ta ett riktigt friskt andetag. Jag älskar en riktigt bra berättelse. Att få höra den, formulera den själv eller hjälpa någon annan få ut sin historia. Jag ser fram emot att recensera, analysera och kanske till och med producera storytelling i olika slag här.

Livsnjut

Jag tror att vi alla kan behöva tipsa varandra om sådant ibland. Hur man gör sin tid på jorden lite extra värd, eller hur man tacklar dagarna som skaver. För mig är livsnjut att äta gott, hålla på med lite lagom flummig self care (yoga, astrologi, måncykeln… ju mer vi lär känna varandra, desto mer kommer jag bjussa på) och helt enkelt bara hitta sätt att ha en stadig uppkoppling till sig själv. Här hoppas jag vi ska lära oss tillsammans, för lord knows att jag inte följer tusen meme-konton om GAD utan anledning.

Jag hoppas ni ska vilja hänga med?

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.